EN
Vasas Erika (H): ONlife / Kim Won (KR): Something Unfaded

Vasas Erika (H): ONlife / Kim Won (KR): Something Unfaded

Bethlen Téri Színház

Színházi előadás

Időpontok

A XI. Nemzetközi Monotánc Fesztivál keretében

Vasas Erika: ONlife (40')

Az aktuális, és folyton változó trendek és divathullámok impulzív mintákat kínálnak fogyasztóinak, akikben kialakul a vágy szaporán lekövetni, leutánozni azokat. Ezek lekövetése azonban komoly kihívást jelenthet azok számára, akik lépést akarnak tartani.

A sikeresség, a különlegesség, a társadalom által elismert érdemek elérése érdekében hamar vonzóvá válnak bizonyos viselkedésformák, öltözködési stílusok, kifejezési módok, melyek megmutatkozásának tere egyre inkább a virtuális világ.

A velünk történő események publikálása társadalmi igénnyé változott, melynek talán a legnagyobb csapdája a valóság különféle módokon történő korrigálása. Tökéletesre állított fények, remek összhatás, makulátlan környezet, beállított pozíciók, és irigylésre méltó, mindig egységes és kiegyensúlyozott kedélyállapot.

Egyre nagyobb szakadék teremtődik e kitalált, steril világ és a realitás között, ahol evidencia, hogy az emberek nem hibátlanok, életükben magasságok és mélységek követik egymást. Ennek a természetes amplitúdónak eltagadása alapjaiban mond ellent a valóságban működő emberi lét dinamikáinak, és ezért egyre növekvő erőfeszítést igényel ennek elrejtése a virtuális térben.

Főszereplőnk a saját maga által kreált, fiktív virtuális világ és a szépítetlen realitás között ingázik, majd idővel egyre elhatalmasodni látszik életében a hamis profil, mellyel történő azonosulása felveti a kérdést, hogy miként őrzi meg valódi énjének, személyiségének szuverenitását?

A perfekció szüntelen hajszolása közben azon kapja magát, hogy online avatárja saját életre kel, mely felett már nincs kontrollja. A realitás fakósága, tökéletlensége egyre terhelőbbé válik számára, a kontraszt egyre több belső konfliktust generál önmagában, amely elkerülhetetlenné teszi a szembenézést a valósággal.

Táncművész: Sinka Lídia
Technikus: Selmeczi Mercédesz
Fény: Selmeczi Mercédesz
Hang: Mádi László

Koreográfus: Vasas Erika

Vasas Erika elismert és aktív tagja a hazai, illetve nemzetközi táncéletnek. Több, mint tíz éve tevékenykedik táncművészként, próbavezetőként és koreográfus-asszisztensként a FrenÁK Társulatban. Tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában és a Magyar Táncművészeti Egyetemen végezte, ahol kiváló mesterektől tanulhatott klasszikus balettet, kortárs táncot és színészmesterséget. Pályakezdőként Földi Béla támogatásával a Budapest Táncszínháznál töltötte szakmai gyakorlatát. 2014-ben került kapcsolatba a cirkuszművészet világával a Recirquel Újcirkusz Társulat jóvoltából. A társulat vendégművészeként láthattuk komika szerepben és légi karikán. Önálló alkotói munkája a VASAS MŰVEK nevet viseli, mely az NKA Imre Zoltán Programjának támogatásával bemutatott EXIsT című előadással debütált a Nemzeti Táncszínház színpadán 2020-ban.



Kim Won: Something Unfaded (21')

A Something Unfaded című alkotás feltárja az állandóságban rejlő értékeket, és kutatja azon lehetőségeit, amelyek nem zárhatóak be a fizikai test korlátai közé. 
A Something Unfaded című előadást a Monotanz Seoul keretein belül mutatták be 2023-ban, a Korea Dance Abroad-dal együttműködésben. 

Koreográfia és tánc: Won Kim

Az emberi test "szabad és tiszta" mozdulatai alapján Kim Won neve egyet jelent a tánccal, melynek jellemzői a totális testkontroll és a tiszta üzenet. Kim Won táncos múltja mellett hosszú ideje professzorként oktatja ezt a mozgásformát. 


This work, Something Unfaded, explores the value and possibility of permanence that cannot be locked in the limitation of the body.  
This work Something Unfaded has been presented in 2023 Monotanz Seoul in collaboration with Korea Dance Abroad.  

Choreography and dance: Won Kim  

Based on the "free and pure" movement of the human body, Kim Won is evaluated as a dance with clear body control and message. In addition, Kim Won has been an educator (professor) as well as a dancer for a long time. 

Időpontok

Bethlen Téri Színház
(1071 Budapest Bethlen Gábor tér 3. )
2024.05.25. | 20:30

Betöltés...